FĂRĂ BULLYING SE POATE !

In perioada 16-17 august 2021 la Centrul de Tineret al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava, au avut loc ateliere de formare a 18 tineri voluntari din Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (2 participanți din afara colegiului) în cadrul proiectului de prevenire și combatere a bullyingului și a cyberbullyingului   ”FĂRĂ BULLYING SE POATE! – ETICHETELE SUNT PENTRU HAINE, NU PENTRU OAMENI!”. Proiectul mai sus menționat a fost inițiat și finanțat de către Direcția Județeană de Tineret și Sport Suceava reprezentată în cadrul proiectului de domnul Consilier Sport,  profesor Mihai Androhovici și s-a derulat în colaborare cu Inspectoratului Județean de Poliție Suceava prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității – prin implicarea doamnei comisar Ileana Iacob, în parteneriat cu organizația VedemJust Suceava și Clubul de Educație Juridică LAWSPECTIVE al Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, coordonat de doamna profesoară Laura Salciuc. Activitatea s-a bucurat și de susținerea domului Daniel Davidel, director executiv la Direcția Județeană de Tineret și Sport Suceava .

Sesiunile de formare au fost realizate de o echipă multidisciplinară și interstituțională formată din polițiști, sociologi, profesori, psihologi, voluntari care au urmărit să definească comportamentele de bullying, să identifice cauzele și consecințele acestora prin mecanisme normative și legilastive de intervenție preventivă.

Scopul proiectului a fost de a identifica, recunoaște formele de manifestare a  fenomenului de bullying și cyberbullying, de a-l preveni și combate în școli prin promovarea empatiei, toleranței, creșterea rezilienței pentru a facilita un climat securizant în mediul școlar. 

In anul școlar 2021-2022, tinerii participanți vor deveni formatori și vor derula alături de specialiști activități de prevenire a bullyingului și cyberbullyingului în școli.

Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, reprezentat de echipa sa managerială apreciază calitatea globală a proiectului”Fara bullying se poate!” de la concepție până la realizare și impact și mulțumește tuturor persoanelor  și instituțiilor implicate: doamnei comisar IPJ Ileana Iacob, domnului profesor Mihai Androhovici, doamnei Corina Dumitraș, domnului profesor Călin Bîrleanu, doamnei profesoare Laura Salciuc, entuziaștilor elevi voluntari ai Clubului de Educație Juridică Diana Gheorghe, Bianca Onofrei, Mădălina Isache, Dan Gașpar cât și celorlalți participanți!

 
CNPR Suceava