Luni, 30 mai 2011, a avut loc la Colegiul Naţional “Petru Rareş” festivitatea de înmânare a diplomelor de atestare a cunoştinţelor de limba germană oferite de statul german prin Institutul Goethe din Koln elevilor de la clasa bilingvă română-germană.

 

Au fost premiaţi toţi cei 18 elevi care au promovat examenul de Sprachdiplom. Dl. Willi Reiss, reprezentant al Ambasadei Germaniei la Bucureşti a felicitat colectivul de elevi şi de profesori de limba germană pentru rezultatele deosebite care, conform afirmaţiei domniei sale, plasează Colegiul “Petru Rareş” pe primul loc pe ţară, în rândul şcolilor partener ale RFG. Acest loc, care ne onorează, se datorează faptului că, pentru al doilea an consecutiv, toţi elevii care s-au prezentat la acest examen l-au promovat, colegiul “Petru Rareş” fiind singura şcoală din ţară care a obţinut acest rezultat de excepţie.

 

Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât, din cei 18 laureaţi, 13 sunt elevii liceului nostru încă din clasa a V-a, urmând în gimnaziu cursurile clasei cu predare intensivă a limbii germane.

 

Meritele acestor performanţe deosebite revin atât elevilor, cât şi profesorilor care i-au pregătit de-a lungul anilor: prof. Ella Shlosberg, prof. Ştefania Mitre, prof. Anca Zaharia, prof. Ramona Greciuc şi prof. Magdalena Tecuceanu.

 

În deschiderea acţiunii, un grup de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a cu predare intensivă a limbii germane au prezentat o scenetă în limba germană şi un colaj de dansuri populare germane.




CNPR Suceava