Sâmbătă, 4 iunie 2011, a avut loc la Casa Prieteniei cea de-a treia ediţie a Sărbătorii limbii germane (Fest der deutschen Sprache), acţiune organizată de Forumul Democrat German din Suceava al cărui preşedinte este doamna Antonia Gheorghiu, în colaborare cu Infostelle des Bezirks Schwaben reprezentat de doamna Valeria Moscaliuc.

Elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş” au fost implicaţi în această acţiune, prezentând piese de teatru şi dansuri germane. Este vorba de elevii claselor a VII-a B şi a VIII-a B cu predare intensivă a limbii germane, coordonaţi de doamnele profesoare Anca Zaharia şi Teodora Ramona Greciuc. La Casa Prieteniei activează în cadrul formaţiei de dansuri elevi ai Colegiului nostru, din clasele a IX-a F şi a XI-a G, sub directa îndrumare a doamnei Valeria Moscaliuc.

Toţi elevii participanţi au fost premiaţi cu diplome de participare, primind în acelaşi timp şi cadouri din partea organizatorilor.
Activitatea din această zi a elevilor de la clasele bilingve romană–germană se înscrie în cadrul strânsei colaborări cu Forumul Democrat German şi cu Casa Prieteniei.

 




CNPR Suceava