Şi în acest an, iubitorii de limbă germană din Suceava şi-au dat întâlnire la tabăra de vară care a avut loc la Colegiul Naţional ,,Petru Rareş”, în perioada 29 august – 9 septembrie. Sub îndrumarea profesorilor Hildegard Zahn din Germania, Teodora Ramona Greciuc, Anca Zaharia, Sofia Grigoreanu şi Daniela Nanu elevii au descoperit în aceste două săptămâni că limba germană se poate studia cu plăcere şi entuziasm, fapt demonstrat de numărul mare de participanţi. Tabăra a avut ca punct de plecare conceptul de Rucksackbibliothek derulându-se astfel trei proiecte: Blümchen, Sams de la numele cărţii  “Eine Woche voller Samstage” şi Anna de la “Anna rennt”.

În decursul celor două săptămâni, elevii împreună cu profesorii au lucrat la realizarea produsului final , care s-a concretizat într-o piesă de teatru, film, expoziţie de postere, cântece şi dansuri populare germane.

Prezentarea finală s-a desfăşurat în aula Colegiului National ,,Petru Rareş” din Suceava, într-o atmosferă festivă, în prezenţa colegilor şi a parinţilor.




CNPR Suceava