Duminică, 30 octombrie 2011, cei care aveau treabă prin Iulius Mall, în jurul orei 11.00 au avut ocazia de a asista la două spectacole mai putin obişnuite pentru Sala de Dans în care s-au desfăşurat.

Este vorba despre o comedie muzicală în limba engleză, adaptare după textul lui Oscar Wilde, “Stafia familiei Canterville”, spectacol susţinut de trupa de teatru junior a Colegiului Naţional “Petru Rareş”, The Pixies. Spectacolul a mai fost prezentat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru în limba engleză pentru tineret MagicFest, ediţia a III-a, organizat de elevii aceluiaşi colegiu, în luna aprilie 2011 la Suceava, şi a fost premiat pentru cea mai bună folosire a muzicii în teatru.

După o scurtă pauză, în care unii dintre tinerii actori s-au pregătit pentru cel de al doilea spectacol (deoarece jucau în ambele), iar ceilalţi intrau deja în atmosfera pe care intenţionau s-o creeze,  a avut loc evenimentul interactiv. Spectacolul se numeşte “Captivi în timp”, este în limba română şi este creaţia, în totalitate, a trupei de teatru senior a colegiului nostru, The Knockers. Este un spectacol care îşi răsplăteşte cu o atmosferă deosebită.

Ambele spectacole au fost pregătite sub coordonarea prof. Camelia Butnaru şi au beneficiat de sprijinul nemijlocit al Iulius Mall pentru a se putea desfăşura. Dacă ar fi avut şi mai mult public, ar fi fost şi mai bine. Dar, poate, data viitoare vor fi mai mulţi cei dornici să-şi petreacă puţin timp în compania teatrului şi a tinerilor actori ai colegiului.

 

Organizatorii

 




CNPR Suceava