Cea mai frumoasa zi de pana acum tocmai a trecut. Astăzi am avut prima (si ultima…) excursie in grup: turul mănăstirilor din Bucovina. Încântător de distractiv! Si educativ pe deasupra. Am avut parte de multe momente extraordinare care au fost, bineînţeles, imortalizate corespunzător.

Unul dintre cele mai bune momente a fost bulgăritul, când toţi alergau si ţipau de îi dureau plămânii. Unii au mai luat si cate o trântă încercând sa-si arate dibăcia pe zăpadă, alţii au preferat să se odihnească puţin si să se apuce de desenat aşezaţi o buturugă sau bancă, dar toţi in final s-au simţit foarte bine. Cea mai interesantă parte a excursiei a fost când doamna Glaser a explicat desenele de pe mănăstirea Moldoviţa. Si ca o paranteză, părerea tuturor este: „a fost super cu ea in excursie!”

S-au fotografiat multe, de la zidul mănăstirilor pană la căţelul de pe stradă (mai ales că in Franţa nu există căţei care să umble aiurea prin oraş ci doar pisici care miorlăie pe acoperişuri – cel puţin aşa spun francezii) si am văzut si înţeles locuri si lucruri pe care altfel poate nu le-am fi descoperit ca turişti (iată un motiv bun ca sa mergi cu un profesor in excursie…sau nu?!).

Una peste alta, seara ne-am întors in Suceava si ne-am îndreptat obosiţi spre…concertul Oanei! (Bine, mai erau si alţii, dar ea era mai importantă). Având in vedere ca majoritatea elevilor francezi ascultă rock, le-a plăcut la nebunie seara!

Iar la final ne-am îndreptat somnoroşi spre casele noastre gândindu-ne la patul moale in care vom dormi si aşteptând cu nerăbdare ziua de duminica când fiecare va face ce va vrea. Noapte buna!




CNPR Suceava