Ne-am adunat cu toţii de dimineaţa ca sa începem o noua ora de SLAM. Si pentru ca seara trecuta am uitat cum zboară timpul, ne-am trezit – majoritatea dintre noi – pe la miezul nopţii ca încă eram treji. Aşa că am cam întârziat….Dar doar puţin! (vreo 10-15 minute…?). Trecând peste, ora noastră de SLAM a început, aşa cum ştiam de altfel, cu binecunoscutul cântecel care sa ne trezească si sa ne introducă intr-o atmosferă de teatru. După această relaxantă oră in care am recapitulat ce si cum trebuie să vorbim si am scris poezii, a urmat o oră de istorie a Franţei cu clasa a X-a in care ni s-au „testat” cunostiinţelor pe care le avem si ne-am amintit (cei mai mari desigur) câteva evenimente din perioada republicii franceze. Nici o grija, nu a fost vorba de o testare adevărată, ci mai degrabă un mod mai interactiv de a învăţa o lecţie nouă. Corespondenţilor noştii le-a plăcut foarte mult, mai ales când am avut de colorat, dar va las pe voi sa ghiciţi despre ce poate fi vorba.
Seara am avut parte de o adevărata surpriza: un piesa de teatru in limba franceza pregătita special pentru oaspeţii noştri de elevii de la CNPR. Dar înainte ne-am împărţit pe grupe ca mai apoi sa vorbim despre sentimente. Mai exact, fiecare membru al grupei trebuia sa extragă dintr-o pălărie cate un bileţel pe care era scris un anumit sentiment si sa povestească când a simţit aşa ceva ultima data si de ce. Partea amuzanta a fost cea când cineva din echipa extrăgea acelaşi bileţel pe care l-a avut si colegul din înaintea lui si nu o data si chiar de mai multe ori! Revenind la spectacol, a fost cu adevărat…cum sa va zic… spectaculos! Ne-a plăcut foarte mult, iar francezii au mărturisit mai târziu ca actorii au prestat excepţional.
Presupun ca acum vă aşteptaţi să termin, nu-i aşa? Nici pe de parte! Mai ales ca astăzi este ziua internaţională a francophoniei. Aşa că elevii colegiului nostru ne-au mai făcut o surpriză: au cântat! Si nu oricum, ci plin de vervă și cu suflet. Două melodii lente de Céline Dion au deschis seara, ca mai apoi tempoul sa crească și să ajungem la final să ne prindem într-o horă româneasca! La care au participat toţi cei prezenţi… Pe mai târziu!




CNPR Suceava