active togetherness

Colegiul Național “PETRU RAREȘ” din Suceava, împreună cu Asociația ”EXCELPIOR a părinților elevilor Colegiului Național Petru Rareș din Suceava”, organizează în data de 8 aprilie 2015, ora 9, la sediul colegiului, Simpozionul Internațional ”Spații de învățare pentru toate vârstele”. Simpozionul este organizat în cadrul proiectului Grundtvig ACTIVE TOGETHERNESS, având perioada de implementare 2013-2015, cu parteneri din Marea Britanie, Italia, Turcia, Cipru și Polonia.

Sunt invitați să participe profesori, părinți, formatori de adulți și de tineret, voluntari care activează în domeniul educației nonformale, persoane care derulează activități în scop educativ din orice domeniu, din România și din străinătate.

Lucrările care vor fi prezentate la simpozion vor urmări predilect modul în care un anumit spațiu, construit sau nu în scop educativ, poate deveni un spațiu al învățării pentru o anumită vârstă sau pentru mai multe. Pot fi aduse la cunoștința participanților exemple de bună practică, exemple de inițiative locale /regionale de reconversie a unor spații care au avut inițial alte destinații în spații ale educației, consilierii, exemple de activități educative care se derulează în spații publice. Se poate face referire și la istoricitatea anumitor spații de învățare tradiționale pentru localitatea, regiunea, sau țara de proveniență a referentului, sau la modul în care spațiile își schimbă aspectul, funcționalitatea în raport cu detinația lor educativă inițială. De asemenea, pot fi prezentate spațiile moderne care dau particularitate timpului nostru. Este de preferat ca accentul să cadă pe prezentarea spațiilor de învățare  intergenerațională.

Lucrările vor avea maxim 4 pagini, vor fi dactilografiate in Times New Roman, 12 și pot include imagini, date tabelare, organigrame spațiale/planuri de utilizare modulară etc. Ele vor fi trimise pe adresa  gabidumitrascu68@yahoo.com , până la data de 5 aprilie 2015, și vor avea un rezumat în limba engleză de o pagină. Acesta va fi publicat pe site-ul http://www.activetogetherness.eu/ Pentru prezentare publică, va fi pregătită o formă electronică, cu rol de suport al prezentării. La trimiterea lucrării se va preciza dacă autorul dorește să prezinte public lucrarea și limba în care dorește să facă prezentarea – limba română sau limba engleză, sau doar optează pentru publicarea sa pe site.




CNPR Suceava