Colegiul National „Petru Rares” si Asociatia EXCELPIOR a parintilor elevilor Colegiului National „Petru Rares” Suceava sunt parteneri in proiectul Erasmus+, Actiunea KA1 – mobilitati pentru lucratori de tineret, „Reset Adolescence for Success”, proiect coordonat de Asociatia AR Vocational and Investment Solutions – ARVIS si finantat de Comisia Europeana.

Activitatea principala a proiectului a constat intr-un curs de formare sustinut la Vatra-Moldovitei, intre 4 si 10 octombrie 2015, si a reunit 28 de participanti ai unor ONG-uri, scoli si Asociatii de parinti din 8 tari europene: Cehia, Croația, Macedonia, Marea Britanie, Slovacia, Polonia, Portugalia si România.

Trainerii, Anca Vieriu (președintele ARVIS, profesor de literatură română) și Miruna Maxim (psiholog) au propus participanților probleme care și-au găsit, în mare parte, soluții: în ce măsură educația nonformală pe care o propun ONG-urile poate completa educația formală pentru a ameliora relațiile adolescent – școală, adolescent – familie, adolescent – comunitate.

ARVIS a conceput strategia unui training interactiv, cu metode de lucru experiențiale, specifice nonformalului. La acestea s-au adaugat metode frecvente in psihologie (tehnica activarii comportamentale, training de comunicare nonagresiva, training al deciziilor) care pot fi “traduse” in metode de educatie nonformala.

O excursie în frumoasa Bucovină i-a impresionat pe oaspeți, care au promis că se vor întoarce în Romania.

A fost o săptămână rodnică, pe parcursul căreia s-au învățat multe, s-au închegat prietenii și s-a format, cu adevărat, o familie europeană.

 

 

 




CNPR Suceava