Joi, 10 decembrie 2015, la Biroul francez – Casa Prieteniei, elevii Colegiului Național ”Petru Rareș”, îndrumați de profesorii Melish Daniela Irina, Greciuc Teodora și Zaharia Anca, ne-au încântat cu programul de Craciun. Ne-au introdus în atmosfera de sărbătoare cu cântece de iarnă și scenete în franceză și germană.

« Noël – Nachten » – un Crăciun franco-german a debutat cu sceneta trupei de teatru BCBG, intitulată « Pere Noel en prison ». Sceneta a fost presărată cu momente amuzante, iar finalul, în care Crăciunițele apar pe role să-l salveze pe Moș Crăciun a fost savurat de public.

Spectacolul a continuat cu două scenete în limba germană “Die ausgeraubten Konige” și “Der Weihnachtsmann”. Sceneta celor din clasa a 11-a F a prezentat un fragment din noaptea sfântă în care magii, îndreptându-se spre locul nașterii lui Iisus sunt atacați de hoți și le sunt furate darurile pe care, în final, aceștia le duc chiar ei Mariei. Elevii din clasa a 6-a B un pus în scenă venirea lui Moș Crăciun la o familie cu doi copii care-l așteptau cu nerabdare.

Toate aceste momente au fost presărate cu cântece de iarnă în limba franceză, ca celebrul „Tombe la neige” sau germană „Weihnachtslieder”.

 

 




CNPR Suceava