logoOrganizația Salvați Copiii, coordonatorul național al programului Sigur.info, lansează concursul național „Siguranța online în școala ta!” adresat tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar. Prin această competiție echipa Sigur.info își propune să sprijine aceste instituții în vederea abordării tematicii siguranței online prin:

  • facilitarea și oferirea suportului pentru autoevaluarea școlilor în termenii de eSafety – siguranță online;
  • furnizarea unui plan de acțiune concret pentru a aduce practica și politicile școlare la un nivel superior axat pe beneficiile copiilor și profesorilor;
  • încurajarea unui dialog deschis între cadrele didactice, elevii și părinții acestora pentru asumarea unor coduri de conduită care să includă folosirea Internetului și a noilor tehnologii într-un mod responsabil și constructiv în spațiul școlar.

Instituțiile de învățământ care doresc să se înscrie în competiție trebuie să urmeze doi pași simpli:

  1. Obținerea certificării eSafety Label.

    eSafety Label este o platformă europeană dezvoltată în România de către echipa proiectului Sigur.info unde se poate evalua modul în care este abordată tematica siguranței online în materie de infrastructură, politici și practici la nivelul școlii. În urma evaluării, fiecare instituție va primi un ghid practic despre cum poate dezvolta și mai mult nivelul de eSafety, în funcție de schimbările aplicate, instituția de învățământ putându-se acredita, primind certificări „eSafety Label” la nivelul bronz, argint sau aur.

  2. Crearea clipului de prezentare „Ne alăturăm principiilor eSafety!”

    Crearea unui clip video de prezentare a demersurilor pe care instituția de învățământ își propune să le implementeze în vederea creșterii gradului de eSafety prevăzute în planul de acțiune individualizat primit în urma evaluării eSafety Label. Materialul video de prezentare trebuie să conțină mesaje din partea reprezentanților școlii, elevilor și părinților care să surprindă necesitatea integrării noțiunilor și măsurilor de siguranță online în mediul școlar și în procesul educațional.

Data limită de transmitere a proiectelor este 24 Ianuarie 2016. Regulamentul complet al concursului poate fi aici.  La aceeași adresă participanții își pot înscrie proiectele în concurs.

Instituțiile câștigătoare vor fi anunțate în cadrul Galei Siguranței pe Internetcare va avea loc în data de 9 februarie 2016 în București.  La eveniment vor participa susținătorii evenimentului reprezentând instituții și companii private implicate în domeniul utilizării Internetului. Aceștia vor premia câștigătorii cu produse atractive din domeniul IT.

 

 




CNPR Suceava