sigla CNPR

Începând din luna mai a.c., Clubul francofon Suceava își va desfășura activitatea pentru luna mai la Colegiul Național  Petru Rareș  Suceava.

Membrii clubului au participat, anterior, la Palatul Copiilor Suceava la tabere de vară, având ca obiectiv principal inițierea și familiarizarea cu elemente de cultură și civilizație franceză. Impresionați de ambianța convivială, de abordarea ludică a activităților, ei au participat ulterior la cursuri săptămânale de limbă franceză, au derulat spectacole în colaborare cu Biroul Francez de la Casa Prieteniei Suceava, au participat la festivalul Soyons Francophones de la Gura Humorului, la un Flash mob francofon de Ziua Internațională a Francofoniei.

Din luna mai, mai exact din data de 6 mai, ora 9, Colegiul Național Petru Rareș va fi amfitrionul Clubului Francofon Suceava și, în fiecare sâmbătă dimineață, elevii interesați sunt așteptați la cursuri gratuite de limbă franceză. Specificul și obiectivele Clubului Francofon se armonizează perfect cu mediul francofon performant existent la acest colegiu, unul din puținele centre de examen DELF din Moldova și singurul liceu sucevean care oferă elevilor oportunitatea de a urma liceul la una din clasele bilingve de limbă franceză. Schimbarea loculului de desfășurare va coincide cu extinderea echipei, alături de micuții francofoni vor fi profesori de limbă franceză, evaluatori acreditați DELF, tineri stagiari francezi, aflați la Colegiul Național Petru Rareș.

De asemenea, pentru micuții francofili, o altă oportunitate excelentă constă în contactul cu elevii voluntari ai Clubului, elevi ai colegiului, din clase cu specializare bilingv română – franceză, elevi cu rezultate excepționale, olimpici care au profitat deja de stagii în Franța, sau avut burse în țări francofone.

În plus, pentru că perioada aceasta coincide cu etapa premergătoare înscrierii elevilor de clasa a VIII-a la liceu, în cadrul cursurilor gratuite oferite membrilor clubului, se vor aborda conținuturi din programa de admitere pentru clasele bilingve franceze. Varietatea documentelor autentice scrise, a suporturilor audio şi video le va permite elevilor să-şi dezvolte cele patru comptenţe specifice descrise în Cadrul European Comun pentru Limbi Străine: înţelegere scrisă, înţelegere orală, exprimare scrisă, exprimare orală.

Pe lângă beneficiile de ordin lingvistic, elevii din cadrul Clubului Francofon Suceava vor dezvolta abilități și competențe conexe lucrului într-o echipă de iubitori de limbă franceză, promovării limbii franceze, schimbului de bune practici, familiarizării cu elemente de cultură și civilizație franceză.

Pentru  mai multă transparenţă şi vizibilitate, Clubul Francofon Suceava este activ on line şi  astfel părinţii, prin grupul virtual creat, urmăresc cu interes activităţile clubului.

Coordonatoarea clubului, profesor dr. Petronela Munteanu, îşi exprimă gratitudinea pentru cooperarea părinţilor, a elevilor voluntari din cadrul clubului, apreciind în același timp, în mod deosebit, implicarea, disponibilitea permanentă și colaborarea, standardele maxime de performanță și excelență promovate de directorii prof. Daniela Dungeanu și prof. Anca Greculeac alături de echipa secției bilingve francofone din cadrul Colegiului Național Petru Rareș.




CNPR Suceava