Da Vinci

În acest week-end a avut loc la București concursul Da Vinci, concurs în domeniul inventicii și inovației, organizat de Rotary Club București. Juriul a fost format din personalități ale lumii științifice românești, președintele fiind d-nul Dumitru Prunariu.

Colegiul Național ”Petru Rareș” din Suceava a avut selectate 4 lucrări finaliste, pe care le-a prezentat public. Acestea au fost:

 

  1. ”Simulări fenomenologice cu aplicații în fizica Pământului”, autori fiind membrii echipei Team CNPR (Bejinariu George, Lazăr Vlad)

 

  1. ”Soluții alternative pentru probleme de vorbit”, autori fiind membrii echipei The Voice(Șlincu Șerban și Manciu Alexandra)

 

  1. ”Sistem de prevenire a accidentelor rutiere”, autori fiind membrii echipei Nexus-T-SV (Hănțăscu Alexandru și Andronic Tudor)

 

  1. ”Analiza medicală a posturii corpului și a deficiențelor de mișcare prin intermediul jocului inovativ SPACEMAN”, autori fiind membrii echipei The Move(Ieremie Veronica, Alexandru Colțuneac)

Marele premiu, spre bucuria participanților suceveni, a fost obținut de către echipa The Move, care a încasat și un premiu în valoare de 4.000 lei. De asemenea, a fost obținută o mențiune specială, prin echipa Team CNPR și o mențiune, prin echipa Nexus-T-SV.

Aceste premii reconfirmă valoarea Școlii de inventică a Colegiului Național ”Petru Rareș” din Suceava, coordonată de către profesorii Anca Greculeac și Victor Șutac.

Castigatorii




CNPR Suceava