Excursia desfășurată la Sibiu în perioada 15-18 octombrie 2016 de către colectivele de elevi ai clScoala altfelaselor   10 D și 10 H sub îndrumarea profesorilor Gabriela DUMITRAȘCU, Ovidiu-Marius MOROȘAN și Mihail ERHAN a avut ca obiective: cunoașterea zonei multiculturale și multietnice a Sibiului și a împrejurimilor acestuia precum și participarea la viața culturală și artistică propusă cu foarte multă generozitate de urbea de pe malul Cibinului.

Elevi și profesori am descoperit un oraș curat ce degajă istorie și care produce istorie. Deși centrul istoric este compus cu preponderență din clădiri medievale, senzația de contemporaneitate te însoțește mereu, despărțirea de acest oraș fiind apreciată de către toți participanții la excursie ca fiind prea rapidă.

Ne-au încântat minunatele galerii de artă europeană și contemporană ale Muzeului Național Brukenthal precum și spumoasa piesă de teatru ”Încurcă-i drace”, montată pe scena de regizorul Șerban PUIU, traducerea piesei aparținându-i Irinei-Margareta NISTOR.

Acţiunea spectacolului se desfăşoară într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willy îşi dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziţie care ar fi trebuit să participe la o sesiune parlamentară importantă. Situaţia acestora devine una complicată pentru că în cameră se descoperă cadavrul unui bărbat. Întrucât raportarea acestui incident ar scoate la iveală relaţia de adulter dintre cei doi, protagoniştii se hotărăsc să ascundă corpul acestuia. Planurile lor vor fi date, în schimb, peste cap prin intervenţia altor personaje ce transformă scena într-una plină de haz şi suspans. – Prof. Mihail ERHAN

Fotografii




CNPR Suceava