Prin programul Opening Opportunities, creat de către Asociația Techsoup și Microsoft România, 650 de elevi de liceu din toată țara au fost mentorați timp de patru luni de voluntari ai Microsoft România. Au fost create numeroase proiecte Software, dar și proiecte tehnice, cu care elevii s-au prezentat la concursurile organizate în la cadrul programului.

Colegiul Național “Petru Rareș” s-a calificat la faza națională a concursului cu echipa “DriveVision”. Această etapă, denumită “Demo Days” a avut loc la București în perioada 7-9 aprilie. Echipa compusă din Tudor Andronic, Alexandru Hănțăscu, Andrei Ventuneac, Ștefan Șovea și având-o ca mentor Microsoft pe Andreea Tîrnăcop, a reușit să ia premiul pentru “Cel mai inovativ proiect”. Acest premiu a fost acordat pentru gradul de utilitate ridicat al dispozitivului prezentat în concurs și pentru nivelul avansat de complexitate al proiectului.

De asemenea, la concursul Opening Opportunities au mai participat elevii: Fica Marius, Craiu Tiberiu, Muha Andrei, Macoveiciuc Matei, Buliga Emanuel, Țăuleanu Alexandru (Echipa „Schoolscape”) care au reușit să obțină “Premiul juriului”.

Printre elevii CNPR finaliști s-au mai numărat Alexandru Damian (Echipa „Wordio”) și Vlad Timu (Echipa „Epsilon”).

 

OO1OO2OO3OO4

 




CNPR Suceava