Proiecte siglaCu proiectul ”Să dăm o șansă tinerilor de astăzi și naturii de mâine – educație pentru ecologie urbană prin utilizarea cadrului natural în crearea de experiențe educaționale non-formale”, Colegiul Național „Petru Rareș” a câștigat un grant de 45.000 lei pe domeniul educație civică, pentru amenajarea parcului științific educațional al colegiului. Pentru mai multe informații vezi https://raiffeisencomunitati.ro/…/proiectele-castigatoare-a…

Activități care vor fi realizate în cadrul proiectului:

  1. Amenajarea terenului cu o zonă de tip amfiteatru și conceperea și exersarea de activități non-formale creative (teatru, proiecții de film, dezbateri, prezentări de proiect) având ca loc de derulare această zonă.
  2. Realizarea unei zone de observație și experiment în vederea producerii „ad hoc” de electricitate din surse regenerabile, cum ar fi: panouri solare, minicentrală eoliană, dinam didactic etc.
  3. Reamenajarea grădinii cu flori de leac și a aleii terapeutice, ce vor fi îngrijite de elevi pentru a dezvolta abilități practice și a conștientiza ajutorul pe care natura îl poate da omului.
  4. Amenajarea unei zone meteorologice cu stație și secțiuni de sol la vedere, ce va permite derularea de activități de cunoaștere a fenomenelor meteo și a interacțiunii dintre structura de sol și plante.
  5. Realizarea unui spațiu cu module pentru joc și activități bazate pe proiect. Va fi construit un scrabble cu piese mobile și un cadru pentru jocuri de mișcare și panouri pasive și interactive pentru realizarea vizibilității produselor finale ale activităților.

Mulțumim pe această cale dnei. director adjunct Anca Greculeac, dnei. prof. Anamaria Fomin și dnei. economist Luiza Robciuc – președinta Asociației ”Excelpior” a Părinților CNPR, pentru munca depusă în realizarea acestui proiect.




CNPR Suceava