Parlamentul European al Tinerilor – European Youth Parliament (EYP) – este o organizație europeană de reprezentare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-21 ani, fondată în 1987. EYP promovează dimensiunea europeană în educație și oferă posibilitatea elevilor sau studenților vorbitori fluent de limba engleză să ia parte la o experiență practică și pozitivă de învățare.

EYP este o structură educațională care funcționează pe lângă și după modelul Parlamentului European, susținută financiar și logistic de Parlamentul European și Comisia Europeana, sub patronajul onorific al d-lui Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European, și al d-lui Thorbjorn Jagland, Secretar General al Consiliului Europei. Organizația promovează ideea europeană conform principiului „unitate în diversitate” și urmărește pregătirea viitoarei generații de politicieni locali și europeni, promovarea gândirii libere, exercițiul democrației europene și dialogul intercultural.

De ce EYP? Este o experiență care va descoperi limitele tinerilor, care va construi o stabilă cale de dezvoltare personală şi profesională şi care va consolida cunoştinţele, încrederea de sine şi abilităţile de socializare ale tinerilor. EYP adună an de an mii de tineri participanţi la sesiuni în întreaga lume care împărtăşesc aceleaşi idei şi valori europene.

Fundaţia EYP Romania organizează în toamna anului 2017 câte o Sesiune Regională de Selecţie în fiecare dintre regiunile istorice: Muntenia, Moldova si Transilvania, scopul final al selecției fiind participarea la sesiunea internațională a Parlamentului European al Tinerilor din  toamnă 2018 care se va desfășura în Yerevan, Armenia.

Vă invităm să luaţi parte la aceste evenimente formând o delegaţie compusă din 11 membri (10 politicieni + 1 muzician) și să deveniți liceu partener în cadrul proiectului nostru (http://www.eypromania.eu/licee-partenere.html).

Aplicațiile se transmit centralizat pe adresa office@eypromania.eu corespunzător regiunii istorice, delegaţiile din Bucureşti putând aplica la oricare dintre cele trei sesiuni. Termen limită pentru trimiterea aplicațiilor: 01.10. 2017 (Muntenia), respectiv 06.10.2017 (Transilvania, Moldova).

Pentru informații suplimentare (dosar de candidatură cu detalii organizaționale și fișe de participare), accesați site-ul fundației, www.eypromania.eu, sau scrieți-ne pe adresa eyp@eypromania.eu.

 

Parlamentul European al Tinerilor




CNPR Suceava