COLEGIUL NAȚIONAL PETRU RAREȘ SUCEAVAsigla cnpr proiecte

 organizează

selecția unui număr de cinci elevi  (4 fete și un băiat) în vederea participării la o

mobilitate de o lună la liceul ”Jean Bart” din localitatea Dunkerque, Franța, pentru elevii francofoni din clasa a X-a și a XI-a profil real, în cadrul proiectului EUROKEYS

 

Condiții

  • Elev francofon în clasa a X-a sau a XI-a, profil REAL (XF sau XIF)
  • Disponibil pentru o mobilitate de o lună (ianuarie – februarie 2019) în Franța, la liceul ”Jean Bart” din Dunkerque, Franța, găzduit în familia corespondentului francez (pe care familia elevului sucevean îl va găzdui la schimb în noiembrie 2018).

Elevul va avea un program școlar care va include ore de științe predate in limba franceză, cât și ore de cultură, limbă, civilizație franceză. Va fi o imersiune deplină în sistemul de învățământ francez, în limba și cultura franceză. Mobilitatea se va realiza pe baza unui protocol încheiat între cele două școli, ea nefiind de tip ERASMUS.  Atât elevul român, la întoarcere din Franța, cât și elevul francez, la întoarcere din România, vor trebui să parcurgă individual materia pierdută, însă datorită programelor de vacanță școlară, acest lucru nu este unul dificil. Pe de altă parte, experiența de viață a unui schimb școlar de o lună de zile poate fi una extrem de bogată.

 

Selecția va avea loc: vineri, 7 septembrie, ora 9, cabinetul de limba franceză.

 

Pentru candidatură, elevul va avea asupra lui un CV european completat în limba franceză. Selecția va avea două etape, o etapă scrisă în limba franceză și o etapă orală, derulată în fața unui juriu.  Rezultatul selecției se va afișa în cursul zilei de vineri, 7 septembrie.

 

Pentru informații suplimentare, legate de istoricul schimburilor de elevi realizate de către liceul francez, se poate parcurge documentul atașat.

Dossier-Eurokeys-Lycée-1ere-v2

 

 

 

 

 




CNPR Suceava