Europa Tinerilor

Sărbătorirea zilei Europei la CN „Petru Rareș” a fost un prilej de întâlnire a tuturor beneficiarilor proiectelor pe care colegiul le are în derulare în anul școlar curent. Și, cum unul dintre proiecte are titlul CIVIC și vizează dezvoltarea la elevi a competențelor civice, iar altul, cu titlul New ”Energy for New European Citizen” abordează problematica energiilor regenerabile în Europa, doar prezentarea de tip diseminativ a atelierelor derulate în cadrul proiectelor a evidențiat modul în care tinerii învață și creează continuu cetățenia europeană, învață solidaritatea și respectarea drepturilor omului, modul în care se pot implica în viața comunității, fie ea locală, națională sau europeană.

Un alt proiect a fost cel de schimb de elevi cu liceul ”Jean Bart” din Dunkerque Franța, realizat fără finanțare, dar în cadrul căruia cinci elevi ai CN Petru Rareș au participat la cursuri în limba franceză alături de corespondenții lor.

Și nu în ultimul rând elevii care au vizitat Instituțiile UE din Bruxelles, ca urmare a faptului că au câștigat un concurs național de dezbateri în limba franceză care a vizat viața în interiorul Uniunii.

Din toate prezentările și interacțiunile a transpărut imensul capital de abilități pe care copiii beneficiari l-au achiziționat prin participarea la proiecte, în special cel legat de adaptarea la noi realități, la culturi și spații lingvistice noi.

Sărbătorirea Zilei Europei a fost organizată de către profesor Cristina Lucaci, participând la manifestare d-nele profesoare Laura Ciurari, Luminița Mocanu, Laura Salciuc, Anca Greculeac, Daniela Dungeanu.

 

Galerie fotografii
CNPR Suceava