Elev al CNPR participant la Școala de vacanță a Academiei Române

 

            Elevi olimpici din 11 orașe ale țării au fost invitații Academiei Române în cadrul programului educațional „Școala de vacanță“, care s-a desfășurat în perioada 8-12 ianuarie 2020.

            Din Suceava, invitatul Academiei Române a fost elevul Colegiului Național ”Petru Rareș”, George Găitan, medaliat cu argint la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene 2019.

            Cei 14 elevi olimpici au participat la lecții și conferințe susținute de membri ai Academiei Române, profesori și oameni de știință români, au vizitat laboratoare aparținând institutelor de cercetare ale Academiei Române și de pe platforma Măgurele.

            Un punct important al programul a fost reprezentat de momentul în care elevii, împreună cu domnul academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, au vorbit la Radio România Actualități despre pogramul Școala de vacanță a Academiei Române.

Programul educațional a inclus de asemenea vizionarea de spectacole la Ateneul Român și la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.

Detalii și imagini sunt postate pe pagina de facebook a Academiei Române.

”Felicit din toată inima inițiativa Academiei Române de a materializa ideea Școlii de Vacanță pentru elevii merituoși. Afirm cu tărie acest lucru pentru că experiența pe care am trăit-o în cele trei zile de activități o găsesc pe deplin formatoare, marcantă pentru tot restul vieții prin șansa de a întâlni și de a putea vorbi cu cei mai de seamă membri ai comunității academice românești, dar și prin posibilitatea de a vedea ce înseamnă cu adevărat domeniul cercetării științifice în România” a declarat George Găitan.
CNPR Suceava