În iunie 2015 s-au împlinit 10 ani de când Colegiul National Petru Rareș Suceava este Centru închis de examene Cambridge. Acest lucru înseamnă că elevii noștri, dar nu numai ei, ci și alți candidați din județ doritori sa susțină unul din prestigioasele examene, pot să se înscrie și să dea examenele în școala noastră, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la Iași, București, sau alt centru acreditat din țară.

Vineri, 25 septembrie 2015, coincidență sau nu, chiar de Ziua limbilor străine, în aula colegiului a avut loc, cum se întâmplă de altfel de ani buni încoace, ceremonia de decernare a diplomelor Cambridge. In jur de 80 de candidați din Petru Rareș care au susținut examenele în iunie au primit certificatele emise de Universitatea Cambridge din mâna reprezentantei Consiliului Britanic Iași, d-na Nicoleta Irimia. Acestea certifică niveluri de limba da le B1 la C2 pe scala comună europeană a limbilor, fapt ce ne face cu adevărat mândri de elevii noștri.

În luna octombrie 2015 urmează pretestările Cambridge și IELTS, care sunt simulări de examene pe bază de materiale primite direct la centrul de evaluare din Cambridge, Marea Britanie. Testele administrate elevilor noștri sunt trimise înapoi în acest centru și evaluate acolo, iar rezultatele ne sunt comunicate în interval de 2-3 săptămâni. Aceste rezultate sunt orientative și îi ajuta pe candidați să-și confirme sau infirme un anumit nivel de limbă la care cred ei sa ce află, stimulându-i să se pregătească mai intens pentru adevăratele examene. Pretestarea este gratuită și este destinată in principal elevilor din clasele bilingve și intensive de limba engleză.

 

Nicoleta Andronachi,

Coordonator Centru închis si Centru de pre-testări CNPR

 

 

 




CNPR Suceava