Rotary Club București organizează ”Concursul național de inovație tehnică și IT – DaVinci “  aflat la a III–a ediție.

Prin organizarea acestui concurs se urmărește susținerea, promovarea și recunoașterea valorii elevilor care au preocupări științifice în domeniile menționate.

Ediția din anul acesta a concursului va avea loc în data de 4 iulie la hotelul ”Ibis” București Gara de Nord.

Primele 10 lucrări selecționate de un juriu de specialitate, al cărui președinte este dl. Dorin Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, vor fi premiate cu diplome, iar primelor 3 li se vor acorda și premii în bani.

Toate cele 10 lucrări selecționate vor fi promovate cu ajutorul partenerilor noștri.

Termenul limită de înscriere este: 1 iunie 2017.

Cererile de înscriere în concurs și materialele lucrărilor se vor trimite în variantă electronică pe adresa de e-mail: corina.rusu@rotaract.ro

Formularul cererii poate fi accesat pe site-ul: http://www.rotary-bucharest.org/ro/Proiecte-RCB.html

Informații suplimentare se pot obține online la adresa: doina.draghia@semaparc.ro .

 

 

 

 

 

În anul 2016, Colegiul Național ”Petru Rareș” din Suceava a avut selectate 4 lucrări finaliste, pe care autorii le-au prezentat public. Acestea au fost:

  1. ”Simulări fenomenologice cu aplicații în fizica Pământului”, autori fiind membrii echipei Team CNPR (Bejinariu George, Lazăr Vlad)
  1. ”Soluții alternative pentru probleme de vorbit”, autori fiind membrii echipei The Voice (Șlincu Șerban și Manciu Alexandra)
  1. ”Sistem de prevenire a accidentelor rutiere”, autori fiind membrii echipei Nexus-T-SV (Hănțăscu Alexandru și Andronic Tudor)
  1. ”Analiza medicală a posturii corpului și a deficiențelor de mișcare prin intermediul jocului inovativ SPACEMAN”, autori fiind membrii echipei The Move (Ieremie Veronica, Alexandru Colțuneac)

Marele premiu, spre bucuria participanților suceveni, a fost obținut de către echipa The Move, care a încasat și un premiu în valoare de 4.000 lei. De asemenea, a fost obținută o mențiune specială, prin echipa Team CNPR și o mențiune, prin echipa Nexus-T-SV.

Aceste premii reconfirmă valoarea Școlii de inventică a Colegiului Național ”Petru Rareș” din Suceava, coordonată de către profesorii Anca Greculeac și Victor Șutac.

Castigatorii

Da Vinci




CNPR Suceava