sigla cnpr proiecte

Limba oficială de comunicare a proiectului  este limba franceză, lucru care  bucură foarte mult atât profesorii, cât și pe elevii care studiază această limbă.

Școlile partenere  în cadrul proiectului  sunt licee din cinci țări, distribuția lor geografică în Europa fiind una foarte largă:

 1. Lycée Grandmont Tours, Franța
 2. Colegiul National “Petru Rares” Suceava, România
 3. Istituto tecnico economico statale ” Jacopo Barozzi”, Modena, Italia
 4. Liceo Classico Stabili Trebbiani, Ascoli Piceno, Italia
 5. XV Liceum Ogolnoksztalcace im. Narcyzy Zmichowskiej, Warszawa, Polonia
 6. Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 2 w Jeleniej Gorze, Jelenia Góra, Polonia
 7. Lycée Professionnel Auguste Bouvet, Romans sur Isère – Franța
 8. Escola Secundária de Felgueiras, Felgueiras- Portugalia

Proiectul se derulează pe parcursul a doi ani școlari: 2017-2018 și 2018-2019, lucru care va permite ca toate etapele implementării să fie parcurse într-un timp optim, partea de diseminare și exploatare a rezultatelor având la dispoziție un interval generos.

Există două paliere ale activităților de proiect, unul se adresează profesorilor coordonatori, iar altul elevilor din grupul țintă. Profesorii coordonatori ai activităților cu elevii vor dobândi competențe de concepere și derulare de activități didactice interdisciplinare, care să dezvolte la elevi spiritul civic. Elevii vor descoperi (prin lucru în comun) care sunt valorile civice europene pe care le consideră cele mai importante și vor dobândi abilități civice, pe care le vor exersa atât prin activitățile de proiect, cât și în activitățile lor ulterioare. În mobilități vor participa doar reprezentanții desemnați ai elevilor. “Ambasadorii elevilor”, în număr relativ mic comparativ cu al colegilor care vor derula activități locale, vor dobândi competențe de elaborare de reglementări școlare comune școlilor partenere, de conceperea de expoziții cu mesaj civic, de derulare a unei campanii, de redactare a un proiect de lege, de realizare de investigații privind migranții, de analiză a beneficiilor și riscurilor rețelelor sociale, de măsurare a impactului asupra mediului și societății a progresului economic european.

 1. Mobilitatea partenerilor la Suceava
 2. Elevi români în mobilitate în Italia
 3. Etudiants roumains en mobilité en Pologne
 4. Elevi români în mobilitate în PortugaliaCNPR Suceava