În data de 12 martie, orele 16.00, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” a avut loc inaugurarea expoziţiei “Evoluţie și evoluționism”, din cadrul Concursului Naţional “Emil Racoviţă”.

La acest concurs sunt înscrise 120 de şcoli din ţară care speră să câştige unul din cele cinci laboratoare de informatică, abonamente pe un an la National Geographic, vizite gratuite la Muzeul de Geologie din Bucureşti, un exemplar din “Originea speciilor” de Ch. Darwin, diplome.

Concursul este organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România, având parteneri Universitatea Bucureşti, National Geographic Romania, Intel System Plus. El a fost lansat pe data de 12 februarie anul acesta, când se sărbătoreau 203 ani de la naşterea celebrului biolog şi geolog Charles Darwin.

Echipa liceului nostru, implicată în acest proiect, se bucură de sprijinul conducerii şcolii şi este formată din 25 de elevi din clasa a IX-a D, specializarea ştiinţele naturii. Fotograful echipei este eleva Ema Motrescu din clasa a X-a C. Coordonatorul echipei este doamna profesor de biologie Carmencita Obreja care a avut sprijinul doamnei profesor de educaţie plastică Isabela Ignătescu și al doamnei laborant Doina Amos.

Participarea la acest concurs constă în realizarea unei expoziţii care să cuprindă prezentarea temelor: teoria evoluţiei şi contribuţia lui Ch. Darwin, dovezi ale evoluţiei, evoluţia omului, importanţa evoluţiei în biologie şi viaţa cotidiană etc.

Expoziţia este prezentă in spaţiul liceului nostru, până la sfârşitul anului şcolar 2011- 2012.

Elevii claselor a IX-a D si a X-a I au organizat în data de 2 aprilie 2012, un simpozion “ Evoluţie si evoluţionism” la care au participat 50 de elevi din clasele a IX-a D, a IX-a F și a X-a I cu 22 de lucrări care au abordat temele menţionate mai sus.

 

Prof. Carmencita Obreja

 

 

 




CNPR Suceava