Chimia a fost şi este marea mea pasiune. Desigur, un început de acest fel poate părea, la un moment dat, clişeic sau banal. Cu toate acestea, nu găsesc altă formulare care să definească mai explicit bucuria pe care o trăiesc ca pe o recidivă încă din clasa a VII-a. Bucuria de a mă regăsi împlinită într-o lume în care raţionamentul matematic, obiectiv, corespunde vieţii. Pentru că disciplina chimie ne antrenează în practica vieţii. Astfel, având-o în gimnaziu, la „Petru Rareş”, ca profesor şi mentor pe doamna Mateiciuc Gabriela şi ulterior, în liceu, pe doamna Capbun Dana, am reuşit să-mi cultiv pasiunea şi să o transform într-o performanţă pentru care le voi fi mereu recunoscătoare.

Studiul individual şi aplicat a venit în consolidarea celor care, la rândul lor, au muncit cu mine. Nimic nu se  compară cu satisfacţia descoperirii propriei minţi şi a forţei cu care exteriorul implică propria minte. E uluitor să înveţi în fiecare zi cum să o iei de la zero. Cum să reclădeşti.

Olimpiada de chimie a însemnat mai mult decât o simplă experienţă. Graţie unui mediu în care m-am înconjurat cu oameni talentaţi şi ambiţioşi, an de an tot mai buni, m-am desprins mereu din cotidianul elevului. Am devenit şi eu ambiţioasă. Motivaţia mea a fost una fermă, niciodată una interesată. M-am hrănit din sărbătoarea olimpiadei şi am aşteptat-o cu aceeaşi convingere că premiul, oricare ar fi el, e garanţia faptului că am fost într-adevar acolo.

Anul acesta am primit o noua provocare. Aşa cum ni se dă tot timpul. Sper că Olimpiada Internaţională din Yakutia care urmează va fi o amintire la fel de vie memoriei mele ca naţionala de anul acesta. La Baia Mare am avut parte de toate… De carte, implicit. De oameni, mai ales. De logică, fundamental.

 

ADNANA LEIZERIUC S-A CALIFICAT ÎN LOTUL LĂRGIT AL ŢĂRII PENTRU OLIMPIADA INTERNAŢIONALĂ DE CHIMIE ŞI VA REPREZENTA ROMÂNIA LA OLIMPIADA INTERNAŢIONALĂ PLURIDISCIPLINARĂ DIN YAKUTIA, RUSIA, ÎN VARA ACESTUI AN. ÎI DORIM MULT SUCCES !




CNPR Suceava