Miercuri, 26 septembrie s-au desfăşurat la CNPR acţiunile dedicate Zilei Europene a Limbilor. În activităţi s-au implicat reprezentanţi (elevi şi profesori) ai tuturor secţiilor bilingve ale colegiului.

Activităţile au debutat cu sărbătorirea unui deceniu de Proiect bilingv româno-francez la Colegiul „Petru Rareş”. Aula şcolii a fost neîncăpătoare pentru elevii claselor de franceză şi a invitaţilor, elevi de la şcolile generale nr. 1 şi nr. 3 din municipiu, care au asistat le prezentarea proiectelor multidisciplinare realizate în cadrul proiectului francofon şi a celorlalte activităţi ale secţiei de franceză. Au prezentat prof. Luminiţa Mocanu, prof. Antonela Glaser şi prof. Mariana Roşca.

În acelaşi timp, în laboratorul de fizică s-a derulat acţiunea Itinerar hispanic, în cadrul căreia elevii de la secţia bilingvă româno-spaniolă au marcat pricipalele repere culturale şi istorice ale Spaniei şi au prezentat un moment de dans Flamenco.

Elevii şi profesorii claselor de germană au vizionat un mozaic de film german, au organizat un concurs de eseuri pe tema Die Macht der Sprache şi au vizitat expoziţia de artă plastică a prof. Ella Shlosberg deschisă la Muzeul Bucovinei.

La finalul activităţilor, au fost înmânate, în cadru festiv diplomele de certificare a competenţelor de limba engleză Cambridge.




CNPR Suceava