Miercuri, 5 iunie 2013, Colegiul nostru a avut musafiri de vază. Este vorba de domnul Alain Ramette, directorul Institutului Francez din Iași, și de doamna Iolanda Vasiliu, directoare de cursuri a aceleiaşi instituţii.

Cei doi oaspeți s-au întreținut cu domnul Constantin Tiron, inspector şcolar de specialitate pentru limbi moderne, cu echipa managerială a colegiului (doamna directoare Daniela Dungeanu și doamna  directoare adjunctă Anca Greculeac), dar și cu echipa de profesori ai secției bilingve francofone, membri ai catedrei de limba franceză sau profesori care predau în limba franceză o disciplină non-lingvistică, respectiv matematica, biologia, informatica, fizica, geografia, istoria.

Discuțiile au vizat diversificarea și intensificarea colaborării pe multiple planuri între Colegiul nostru și Institutul Francez din Iaşi. Colaborarea vizează întreg județul Suceava, cu beneficii atât pentru populația școlară, cât și pentru personalul didactic.

Oaspeților li s-a prezentat de către doamna directoare Anca Greculeac o parte dintre activitățile școlare și extrașcolare ale secției bilingve francofone.

În plus, cei doi diriguitori ai Institutului Francez din Iaşi s-au întreținut și cu elevii secțiilor bilingve francofone. Elevii claselor a XI-a le-au prezentat oaspeţilor noştri cele două module interdisciplinare la care au lucrat pe parcursul acestui an școlar și cu care au participat la proba anticipată a bacalaureatului francofon.

 

Profesor Antonela Glaser




CNPR Suceava