Clubul de Studii Asiatice România-China, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava constituit în anul 2012, îşi propune: promovarea relaţiilor în domeniile educaţional şi cultural între Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi universităţi din Republica Populară Chineză; schimburi de studenţi şi cadre didactice; organizarea de conferinţe, realizarea de studii, cercetări; constituirea şi consolidarea unei biblioteci (materiale didactice, materiale multimedia şi audio-vizuale) legate de cultura chineză; promovarea şi dezvoltarea studiului limbii chineze (organizarea de cursuri de învăţare a limbii chineze); facilitarea accesului la cunoaşterea culturii, civilizaţiei, istoriei, geografiei, turismului, sistemele economic, juridic ş.a. ale Chinei; vizionarea de filme de producţie chineză şi documentare vizând această ţară; publicarea de cărţi având caracter interdisciplinar legate de China şi România; dezvoltarea site-ului www.romania-china.ro; colaborarea cu Institutele Confucius, Casa Româno-Chineză şi orice altă organizaţie, instituţie sau firmă implicată sau interesată în promovarea relaţiilor româno-chineze.

Începând cu această toamnă sunt organizate cursuri de limba chineză si japoneză la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, ca urmare a colaborării dintre Clubul de Studii Asiatice România-China şi Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM.

Înscrierile la cursurile de obţinere a certificatului de competenţe lingvistice pentru limba chineză se fac la secretariatul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, la doamna secretară Carmen Gavril, în corpul A, camera A 129.

Înscrieri în cadrul Clubului de Studii Asiatice România-China se fac la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, corp H, camera H 105. Clubul de Studii Asiatice dispune de o bibliotecă în corpul A, camera A 036a care pune la dispoziţia celor interesaţi cărţi, reviste şi broşuri legate de China, în limba română şi engleză.

Dra. Pan Yuyan va preda  limba chineză timp de un an la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

 

 

 




CNPR Suceava