muzeu-stiintele-naturii

Muzeul Bucovinei Suceava, vă invită să vizitați în perioada 13 februarie-15 martie 2014, expoziția temporară „LEGENDELE CRISTALELOR – CUARȚUL”, de la Muzeul de Științele Naturii. Materialul prezentat în expoziție aparține Colecției de Mineralogie a muzeului sucevean și aduce în fața publicului vizitator doar câteva dintre cele mai frumoase cristale de cuarț, combinații ale acestora cu alte minerale precum și diverse varietăți de cuarț (ametist, cuarț roz, ochi de tigru, aventurin, carneol, agat). Majoritatea eșantioanelor minerale provin din cea mai bogată zonă mineralogică a României, zona Maramureș (Cavnic, Herja, Baia Sprie, Baiut) și din Brazilia, localitatea Minas Gerais.

În această expoziție este prezentată publicului și donația colecționarului Ionel Rozei, pasionat de cristale de pe toate meridianele. O parte importantă a materialului expozițional este concretizată prin expunerea grafică a conținutului științific referitor la proprietățile fizice, chimice, locul de colectare al mineralelor și la utilizările acestora.

Vizitatorii pot achiziționa din standul bine cunoscut al muzeului mărțișoare din pietre semiprețioase și ornamentale – prezentate pe zodii, bijuterii din pietre, colecții de minerale, obiecte ornamentale.

 

Programul de vizitare este :

  • Luni: 9-16
  • Marți-Duminică : 9-17

 

 




CNPR Suceava