United_World_Colleges_UWC

Comitetul de Selectie United World Colleges (UWC) Romania impreuna cu Insitutul Italian de Cultura organizeaza selectia pentru 5 burse internationale dedicate elevilor din clasele a X-a. Bursele finanteaza un program de studiu de doi ani finalizat cu diploma de Bacalaureat International la unul dintre colegiile UWC din Italia, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si India. Bursa UWC din Statele Unite se adreseaza exclusiv elevilor cu oportunitati reduse care provin din medii dezavantajate: zone rurale, familii cu venit redus, elevi de etnie roma, etc. care au un potential deosebit si care se implica in comunitatile din care provin.

Miscarea UWC este o miscare educationala de elita formata din 14 colegii multiculturale in care sunt reprezentante peste 90 de nationalitati. Incepand cu anii ’90 peste 70 de elevi romani din toata tara s-au bucurat de astfel de burse.

Selectia din anul acesta se desfasoara intre 17 februarie si 29 martie.

Elevii trebuie sa depuna un formular de candidatura, recomandari din partea a 2 profesori, o adeverinta de la liceu care sa ateste ca media generala este peste 8 si acordul parintilor. Mai multe informatii despre procesul de selectie se gasesc in fisierul de prezentare atasat si pe site-ul Institutului Italian de Cultura:

http://www.iicbucarest.esteri.it/IIC_Bucarest/Menu/Opportunita/Borse_di_studio/Altre_Borse/

Candidaturile vor fi transmise prin posta la adresa Insitutului Italian pana la data de 14 martie data postei.

 

 




CNPR Suceava