forumul german

Acest început de primăvară a fost sărbatorit de elevii claselor de germană de la colegiul nostru printr-un carnaval care a avut loc duminică, 2 martie. Cowboy, prinţese, piraţi, fantome, fluturaşi, albinuţe, clowni … au păşit emoționați în această atmosferă de sărbătoare şi au încântat publicul cu cântece, piese de teatru, poezii şi dansuri. Au urmat apoi workshopuri de machiaj, de desen, de dansuri …, iar în acest timp un grup din partea Forumului Democrat German din Câmpulung a prezentat câteva cântece germane. La final, au fost premiate  cele mai ingenioase costume şi fiecare copil a primit câte o diplomă de participare.

Acţiunea a fost iniţiată şi sponsorizată de Demokratisches Forum der Deutschen in Buchenland în parteneriat cu Infostelle des Bezirks Schwaben din Suceava și cu Ifa Institut für Auslandsbeziehungen. Printre participanţi s-au numărat elevi de la Colegiul Național ,,Petru Rareş”, de la Școala cu clasele I-VIII din Liteni, de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” și de la școala nr. 10. Lor li s-a alăturat un grup de copii de la Forumul German din Câmpulung.

Prezenţa unui număr mare de copii şi părinţi a arătat interesul acestora pentru limba germană şi pentru promovarea şi păstrarea anumitor tradiţii şi obiceiuri specifice poporului german.

 

 




CNPR Suceava