Deoarece numărul de cereri de transfer care satisfac condiția de medie, conform articolului 223, alin.b) din ROFUIP nr.5115/2014, la clasele a X-a, depășește numărul de locuri disponibile, se va susține un test de departajare, conform procedurii aprobate de Consiliul de administrație, anexă la Regulamentul colegiului. Etapele sunt următoarele:

  1. Examene de diferență în perioada 29 august – 4 septembrie, la disciplinele: informatică – pentru transferul de la clasele cu profil umanist la cele cu profil real, latină pentru transferul de la clasele cu profil real la cele cu profil umanist. Pentru transferul la secțiile bilingve de la o secție nebilingvă se susțin și examene la limba respectivă și la Geografia țării respective. Nota minimă de promovare a fiecărui examen este 5 și nu poate fi contestată.
  2. În cazul în care, după susținerea examenelor de diferență, numărul de cereri continuă să fie mai mare decât numărul de locuri disponibile, se susțin teste scrise din materia clasei a IX-a la: română și istorie pentru clasele cu profil umanist, matematică și informatică pentru clasele de matematică-informatică, matematică și biologie pentru clasele de științe ale naturii. Nota minimă de promovare a fiecărui test este 5 și nu poate fi contestată.
  3. Se calculează media de transfer ca medie aritmetică a notelor la cele două teste și a mediei generale de absolvire a clasei a IX-a.
  4. Repartizarea candidaților pe locurile disponibile se face în funcție de media de transfer (calculată pentru fiecare profil în parte) și de opțiuni.
  5. Perioada de depunere a noi cereri de transfer se încheie în ziua de 22 iulie 2016. Cererile de transfer depuse după această zi vor fi luate în considerare numai în cazul în care rămân locuri disponibile în urma parcurgerii etapelor 1, 2, 3 și 4 de mai sus.

Informații suplimentare la secretariatul colegiului, tel. 0230520822.sigla CNPR




CNPR Suceava