Activitate educativă ”Crezi că fumatul este cool ?”

 În data de 20 martie 2017, catedra de biologie a Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava a organizat activitatea educativă ”Crezi că fumatul este cool ?” în cadrul Campaniei naționale de informare și prevenție împotriva fumatului desfășurată de Asociația farmaciilor independente Alphega Farmacie Iași și compania de publicitate Oameni și Companii Iași.

Campania națională se derulează în cadrul proiectului Școala părinților, iar Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava este partener în acest proiect de cooperare interinstituțională.

În deschiderea activității, două echipe de elevi ai claselor a X-a I și a XI-a D, coordonați de doamnele profesoare de biologie Ramona O. Morar și Ramona A. Morar, au realizat câte o prezentare având ca temă funcționarea plămânilor și modul în care fumatul afectează sănătatea acestora.

În continuarea programului, specialiștii reprezentanți ai instituțiilor partenere au avut intervenții cu prezentări interesante, documentate și utile referitoare la impactul fumatului asupra sănătății.

La activitate au participat elevii claselor a IX-a D, a X-a F și XI-a D cărora le-au fost puse la dispoziție pliante și informații referitoare la impactul fumatului.

La finalul întâlnirii a fost organizată o tombolă, iar elevii Sabina Semenciuc și Sergiu Semenciuc din clasa a IX-a D au câștigat câte un atlas de biologie.

Coordonatorii proiectului la nivelul Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava sunt profesorii de biologie Morar A. Ramona, Morar O. Ramona și Drumea Mariana.

 

Scoala parintilor




CNPR Suceava