PREMIUL I ȘI MENȚIUNE LA CONCURSUL NAȚIONAL DE INOVAȚIE TEHNICĂ ȘI IT – DaVinci 2017

La concursul național de inovație tehnică și IT DaVinci 2017, Colegiul Național ”Petru Rareș” din Suceava a participat cu 4 lucrări finaliste. Proiectul Calypso – sistem autonom, inteligent low cost, de detectare și monitorizare a calității apei, al elevilor Ștefan Șovea și Andrei Ventuneac, a fost răsplătit cu marele premiu, în valoare de 4.000 lei. Apreciat de juriu, prin mențiunea sa specială, a fost și proiectul Innovation for people – misiune de supraviețuire pe Marte (MSM FAB), în cadrul căruia autorii Țarcă Alfred Daniel, Tîrnovan Camelia, Litvinchevici Andrada, Arămescu Mădălina și Alucăi Mihaela au prezentat modul în care au conceput construcția și exploatarea unei stații de supraviețuire pe Marte, pentru primii săi locuitori, oferind soluții tehnice pentru asigurarea vieții în stație.

Deosebită, prin vârstă, dar prin și îndrazneala abordărilor inovative, a fost și participarea la concurs a elevilor de clasa a 7-a, Ștefan Brădățan – Bumbu  și Mihai Alexandru Hulubeac, respectiv de clasa a 6-a, Antonie Grigoraș. Lucările acestora,  Levi box, respectiv Cheer me up!  au făcut deliciul juriului, atât prin conținut (”boxa jucăușă” menită atât să creeze bună dispoziție, cât să și permită masurători științifice, sau aplicația de pe calculator, tabletă  și telefon menită să sondeze starea de spirit a posesorului și să-i transmită mesaje personalizate), cât și prin prezentare.

Președintele juriului a fost, ca în fiecare an,d-nul Dumitru Prunariu, care a felicitat participanții și le-a urat mult succes pe viitor. Profesorii îndrumători și însoțitori ai elevilor au fost Victor Șutac și Anca Greculeac.

GALERIE FOTO

Premiul I

Mențiune

Laureați

Participanți

 

 

 

 

Da Vinci




CNPR Suceava