Oxford for Romania Summer College

                  Vacanța aceasta am avut oportunitatea de a fi unul din cei 24 de elevi care, pentru o săptămână, au gustat viața unui student la una dintre cele mai prestigioase universități din lume,Oxford. Pentru aceasta, le mulțumesc sponsorilor și, în special, voluntarilor, 34 de oameni minunați care au dat din timpul, cunoștințele și sufletul lor. Rezultatul a fost o experiență cu adevărat life-changing care ne-a motivat Și inspirat să țintim cât mai sus.

                  Programul a fost foarte încărcat, dar nu și obositor întrucât toate cursurile ne-au fost predate într-un mod atractiv. Cum majoritatea participanților urmau să aplice la facultate într-un timp relativ scurt, cursurile au fost foarte variate: de la neuroștiință, fizică, robotică până la fotografia de artă, discuții după model socratic, gândire critică și dezvoltare personală. Au existat, bineînțeles, și activități relaxante cum ar fi vânătoarea de comori, concursul de talente și vizitele prin campus. Foarte mult mi-au plăcut sesiunile de debrief de la sfârșitul fiecărei zile, ocazii care ne-au oferit timp de gândire asupra experiențelor trăite și, în mod special, asupra importanței lucrului în echipă. Am apreciat că fiecare avea șansa să spună ce gândește fără a fi judecat și nici o întrebare nu era considerată greșită. Accentul nu cădea pe memorie, ci pe idee și am înțeles că putem face orice ne propunem, atâta timp cât avem pasiunea și dorința de a învăța.

                Cred că această experiență a avut un impact foarte mare în dezvoltarea mea și sfătuiesc toți elevii să se implice în activități extracurriculare, în proiecte în țară și în străinătate. O gândire deschisă, capacitatea de a comunica, încrederea în sine și lucrul în echipă sunt lucruri care nu se pot învăța dintr-o carte. Mai importantă decât latura academică a oricărui proiect este dezvoltarea personală, poveștile din spatele oamenilor de succes și motivația de a face o schimbare.

Mihaela Croitor

Clasa 12E

Oxford-University-Circlet.svg




CNPR Suceava