Debaterii de la Colegiul Național „Petru Rareș”au participat la cea de-a cincea ediție a concursului „Bucovina Open”, care s-a desfășurat în zilele de 16 – 17 decembrie, la Colegiul Național „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Moțiunile au fost:

  1. A.P susține dreptul părinților de a refuza vaccinarea obligatorie a copiilor. (prepared)
  2. A.P crede că Arabia Saudită ar trebui să retragă cetățenia acordată robotului Sophia. (prepared)

Au fost aduse dovezi cu privire la sfârșitul lumii. Acest Parlament nu ar dezvălui populației aceste dovezi. (impromptu)

Prima echipă, formată din Stefan Ciuntu din X B, Smaranda Mocanu din X D și Andreea Apopei din XI E a castigat doua meciuri in prima zi a turneului.

A doua echipă, formată din debateri cu experiență Ecaterina Găitana – X B, Andra Tofan – XI F și Ionut Catalin – X F , a jucat finala turneului, obținând locul al II-lea.

Debaterii Petriana Rusu din XI D, Ianovici Mara din X H, Teodora Panțiru din X D, Daria Ioana Tîrnovan din IX E, Ruxandra Mihailiuc din IX E si Ciuliță Sergiu din IX F au primit botezul focului participând, in weekendul anterior, la Primul Turneu Argo, ce a avut loc intre 15-17 decembrie, la Ploiești.

Îi felicitam pentru prestația lor și le dorim să participe la cât mai multe competiții !

De asemenea, îi felicităm pe debaterii experimentați, care s-au dedicat cu pasiune și dăruire în formarea membrilor mai tineri ai clubului nostru de debate – Andra Tofan, Ecaterina Găitan și – în mod special! ( pentru pasiune și implicare ) pe Ionut Cătălin Pantiru!

Nu în ultimul rând, îi mulțumim lui George Boca – membru al clubului de dezbateri al CNPR, « Polemici cordiale », actualmente student al ASE Bucuresti și al Facultatii de Drept din cadrul Universității București, pentru că a fost alături de debaterii noștri, că a acceptat să participe, – de data asta,  în calitate de arbitru – la cea de-a cincea ediție a tradiționalului turneu “Bucovina Open”! În felul acesta, promovăm aceleași valori, împărtășim aceleași emoții și luptăm, împreună, pentru prestigiul colegiului !

Prof. Ileana Boteanu

Coordonatorul clubului de dezbateri academice “Polemici cordiale” de la CNPR Suceava

 




CNPR Suceava