Reprezentanţa Comisiei Europene în România lansează cea de-a doua ediţie a campaniei “Europa, casa noastră”, o campanie de informare şi comunicare pe teme europene derulată la nivel naţional.
În cadrul acestei campanii există două componente:

Organizarea de vizite în şcoli: întâlniri cu elevii în cadrul cărora se discută subiecte europene de interes: cetăţenia europeană, solidaritatea între generaţii, posibilităţi de studiu în afară. Profesorii şi elevii sunt invitaţi să organizeze şi ei acţiuni pe teme europene, cele mai reuşite 25 de proiecte fiind premiate cu câte o excursie la Bruxelles la Comisia Europeană. LA COLEGIUL “PETRU RAREŞ” ÎNTÂLNIREA ARE LOC MARŢI, 20 MARTIE 2012, ÎN AULA ŞCOLII, LA ORA 12. SUNTEŢI AŞTEPTAŢI SĂ PARTICIPAŢI.

Concursul Lider European: echipa de comunicatori va susține prezentări pe teme europene, leadership şi public speaking în licee în timpul cărora se prezintă concursul de proiecte și modul de înscriere în competiție. Tinerii din licee sunt încurajaţi să identifice problemele cu care se confruntă comunitatea și să realizeze proiecte care să pună bazele rezolvării acestor probleme, să aducă o schimbare în comunitate. Vor fi alese cele mai bune 8 proiecte care se vor califica în finala de la București, unde echipele vor trebui să-şi susţină proiectele în faţa unui juriu. Mai multe detalii despre campanie găsiţi la adresa www.europacasanoastra.ro.




CNPR Suceava