În data de joi, 31 mai, ora 14, Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava organizează o minifestivitate de înmânare a certificatelor de mobilitate EUROPASS celor 20 de elevi şi 4 profesori care au participat, în luna mai 2012, la mobilitatea din Franţa, în cadrul proiectului bilateral Comenius „LIN LAN LIM”. Aptitudinile şi competenţele certificate de aceste documente sunt:  competenţe de comunicare orală şi scrisă în limba franceză, capacitate de redactare a unui text poetic, organizare colectivă de texte, utilizare de documente în reţea, lucrul pe grupe, exersarea toleranţei, comunicarea şi adaptarea în/la medii noi etc.

Activităţile de proiect s-au derulat la liceul  „Amyot d’Inville ” din Senlis Franța şi au constat în cea  mai mare parte în continuarea studiului, început în România,  (cercetare, interpretare, comentare etc) a expresiilor, citatelor si proverbelor latinești ce se regăsesc ca formă și sens în limbile română şi franceză. La final, elevii români, cât şi partenerii lor francezi, au pregătit şi prezentat, sub îndrumarea artistului francez Gerard Mendy,  un spectacol ce a avut loc în amfiteatrul liceului partener. În plus, elevii și profesorii români s-au integrat programului gazdelor franceze, asistând la cursuri și participând activ la programul instructiv-educativ al liceului francez.

În momentele în care programul a permis, elevii români au realizat și vizite la elemente de patrimoniu, cum ar fi: Centrul Pompidou, Atelierul C. Brâncuși, Cite de la Musique, arenele galo-romane din Senlis, centrul de expoziții Les Halles etc.

 




CNPR Suceava