Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), a organizat, în perioada 25-28 mai, la Baia Mare, Olimpiada internaţională de limbă, cultură şi spiritualitate românească.

Alături de 28 elevii din România, la competiţie au participat şi 75 de elevi din Ucraina, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova. Aceştia au susţinut o probă scrisă şi una orală, cea din urmă bazându-se pe documentarea din timpul excursiei în Maramureşul istoric şi la muzeele din Baia Mare.

Din judeţul Suceava s-au calificat pentru etapa internaţională două eleve: CLARA CĂŞUNEANU de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava şi SORINA-ELENA ŢUGUI CAZAC de la Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 3 “Mihai Eminescu” Rădăuţi.

CLARA CĂŞUNEANU a obţinut premiul al III-lea, cu un punctaj deosebit: 114 p. la proba scrisă şi 120 p. (maximum) la proba orală.

Acest nou premiu se adaugă unei menţiuni şi premiului special, distincţii obţinute de CLARA CĂŞUNEANU la etapa naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română.
Felicitări!

 




CNPR Suceava