Junior Achievement Romania, impreuna cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference (asociatie de scoli independente din Marea Britanie) organizeaza in Romania, pentru al cincilea an consecutiv, programul de burse HMC – Projects in Central and Eastern Europe. Acesta ofera elevilor de clasa a X-a oportunitatea de a petrece al treilea an de liceu (clasa a XI-a) intr-o scoala indepedenta din Marea Britanie.

Prin participarea la program, elevii se familiarizeaza atat cu limba engleza, cat si cu sistemul “boarding school”, prin care tinerii locuiesc si studiaza impreuna. Bursele acopera taxa scolara anuala, cazarea si cheltuielile de masa.

Elevii interesati sa aplice trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie inscrisi intr-o forma de invatamant de nivel liceal, fiind in prezent in clasa a X-a;
  • sa nu ocupe, la momentul inscrierii, un loc intr-o scoala din Marea Britanie;
  • venitul parintilor (brut, combinat) pe anul 2012 sa nu depaseasca echivalentul in lei a £25000;
  • varsta elevului trebuie sa fie la 1 septembrie 2013 intre 16 ani si 17 ani si 6 luni.

Inscrierile se fac pana pe 20 decembrie 2012 prin:

1) formularul de inscriere disponibil aici;

2) trimiterea prin email la burselehmc@jaromania.org, a formularului de aplicatie, conform modelului de document care poate fi descarcat dupa completarea formularului de inscriere.

Informatii detaliate despre procesul de inscriere, taxele asociate programului de burse si despre ce poate presupune experienta anului petrecut in Marea Britanie sunt disponibile pe site-ul dedicat programului http://www.burselehmc.jaromania.org/

 




CNPR Suceava