Incepand cu anul scolar 2012 – 2013, o parte dintre emisiunile de la Scoala Discovery sunt disponibile si online, pentru a le putea viziona acasa sau in clasa. Nu ratati lectiile noi!

 

 

 

Fizica Avantajele si dezavantajele tehnologiei

Lectia este compusa din patru module: fizica montagne russe-urilor, preintampinarea catastrofelor, planeta electrica si miscarea continua. Obiectivul sau principal este ca elevii sa inteleaga principii de baza ale fizicii (gravitatia, forta de frecare, electricitatea) si modul in care folosesc acestea la functionarea inventiilor uzuale.

Masura pentru masura: Timpul si temperatura

Lectia prezinta diferite sisteme de masurat si importanta lor pentru stiinta. Este impartita in cinci parti, unul principal si patru mai scurte, care prezinta evenimente cosmice, disparitii in masa ale anumitor specii animale, precum si efectele temperaturilor si ale fenomenelor meteorologice extreme.

Masura pentru masura: Greutatea si energia

Lectia este compusa din cinci module, unul principal si patru mai scurte, care se refera la mecanisme simple, masurarea masei si diverse forme de energie. E ilustrata cu exemple istorice si contine aplicatii practice, al caror scop este familiarizarea elevilor cu notiuni si cu metode de masurare a fortei si a miscarii.

Alte stiinte Elemente din stiintele Pamantului – Apa & Roci, Minerale

Descoperiti cum oceanele si curentele acestora influenteaza conditiile meteorologice si temperatura. Asistati la procesul prin care organismele fosilizate produc surse pretioase de combustibil si aflati de ce structura solului este atat de importanta pentru rezervele alimentare ale umanitatii.

Elemente din stiintele Pamantului – Terra, interior si exterior & Atmosfera Pamantului, vremea si clima

Lectia explica actiunea fortelor care actioneaza asupra Pamantului din adancurile planetei, schimabandu-i structura. Asistati la efectele conditiilor locale asupra fenomenelor meteorologice si intelegeti de ce uraganele, tornadele si alte fenomene meteorologice extreme pot fi atat de distructive.

Matematica Metode de dispunere a datelor
Lectia isi propune sa prezinte elevilor concepte intermediare de statistica si analiza de date, de la tendinta centrala la frecventa si distributie la metode de selectare a unui esantion.Probabilitatea: concept si metode de simulare

Lectia are drept scop introducerea si sedimentarea conceptelor de baza din domeniul probabilitatilor, de la fractii, zecimale si procente, la aleatoriu si intrebuintarea probabilitatilor ca ilustratii pentru argumente.

Rapoarte si proportii

Cum sunt folosite rapoartele si proportiile in rezolvarea problemelor din viata de zi cu zi? Aceasta lectie ilustreaza cele doua notiuni in arta renascentista, in calculul orbitei Lunii, in estimarea populatiilor de animale si in intelegerea cursurilor de schimb al valutelor.

Geometria in doua si trei dimensiuni

De la metode de constructie geometrica si figuri tridimensionale, la reprezentari si transformari, lectia isi propune sa le prezinte elevilor proprietati si concepte avansate de geometrie..

Biologie Corpul vostru, sanatatea voastra

Lectia este compusa din patru module, care discuta procesul de digestie, maladiile cu transmisie genetica (in mod special siclemia), dependentele de substante chimice si virusul HIV.

Biomuri: seminte si copaci

Lectia discuta cunostinte de baza despre padure, din perspectiva stiintelor naturii. Contine o prezentare video, care le da elevilor o perspectiva noua asupra padurilor situate în apropiere de ei, dar si asupra celor aflate la mari departari.

Biomuri: apa dulce, apa de mare

Lectia este structurata sub forma unei prezentari dinamice, al carei scop este sa ii ajute pe elevi sa inteleaga proprietatile chimice si fizice ale unei substante esentiale pentru intretinerea vietii pe Pamant.

Materialele sunt disponibile pe site-ul scoala.discovery.ro.

 




CNPR Suceava