Arta fotografică este o pasiune a multor tineri din ziua de azi. Fiecare fotografie reprezintă o încercare disperată a fotografului de a ţine pentru totdeauna timpul în loc, de a păstra viu un sentiment.

În cazul elevei Sabina Ştefana Huţu, din clasa a X-a B, fotografiile din cadrul expoziţiei „Călător prin ţară” (etajul 2), sunt rodul împletirii pasiunii pentru calătorie cu cea pentru fotografie. Această expoziţie încearcă să aducă în prim plan diverse locuri minunate din ţară care poate nu sunt atât de cunoscute sau care poate au fost uitate. Din Bucovina până în Dobrogea, din Ardeal până în Muntenia, ţara noastră ne oferă atât de multe peisaje naturale spectaculoase, dar şi orase pline de istorie şi poveste.

„Pasiunea pentru fotografie am descoperit-o acum câţiva ani şi de atunci încerc mereu să învăţ cât mai multe în ceea ce priveşte tehnica, să descopăr cât mai mult din acest domeniu vast.
Vara trecută am realizat un tur al ţării şi bineînţeles că am profitat de acest lucru pentru a realiza aceste fotografii.
Domnişoara profesoară Isabela Ignătescu a văzut mult mai mult în aceste fotografii şi de aici ideea de a realiza această expoziţie.
Vă invit în această călătorie imaginară pentru a vedea altfel prin ochii mei şi prin cel al obiectivului camerei foto frumuseţea autentică a spaţiului românesc.”

 




CNPR Suceava